Pokračování seriálu Hořký svět míří na prima+

Hořký svět II

Pokračování seriálu Hořký svět míří na prima+

Druhá řada oblíbeného seriálu ze světa pivovarnictví a lásky – Hořký svět – bude od 3.června ke zhlédnutí na platformě prima+. Osmidílné pokračování diváky zavede do rodinného pivovaru Sázava, jemuž se konečně daří a na jeho chodu je znát, že se do vaření piva zapojily ženy. Pokračování seriálu přinese i nové tváře a jednou z nich bude herečka Jana Nagyová.

Sládek Bořek (Bolek Polívka) se vrací z protialkoholní léčebny, sbližuje se s Marií (Eva Holubová) a vypadá to i na jeho návrat do Sázavy na pozici sládka, kde se mezitím do práce zapojila jeho talentovaná dcera Tereza (Barbora Černá). Michalovi (Jakub Štáfek) se sice jako sládkovi skvěle vede u konkurence v Chodějově, ale jeho vztah s bratrem Štěpánem (Matouš Ruml) je nejlepší od začátku celého příběhu. Vše se zdá být v poklidu, ale nečekané setkání na pivním festivalu všechny překvapí. Objeví se Jana, ztracená maminka Terezy a bývalá manželka Bořka – v podání Jany Nagyové. S Janou přijde do pivovaru i do dosud idylického soužití Bořka s Marií pěkný rozruch. Jana se s Bořkem několikrát chytí a Marie postupně dochází k názoru, že jejich vztah rozvodem neskončil. Pivovar těm dvěma umožňuje pokračovat nejenom ve výměně názorů, ale i ve společném soužití. „Nabídka na natáčení seriálu Hořký svět pro mne byla velkým překvapením a radostí. Seriál jsem tady netočila snad čtyřicet let. Arabela vznikala v roce 1980, ještě nějaké inscenace, televize… Ale žádný seriál. Pivo mám ráda, budu velmi úspěšná a angažovaná manažerka, která zároveň bojuje se svým zdravotním stavem. Velmi zajímavá role,“ prozradila o své seriálové úloze Jana Nagyová, která na natáčení seriálu létá z německého Düsseldorfu, kde žije.

Staré postavy zůstávají a přináší nové příběhy, takže diváci o herce, jako jsou Jan Hájek, Václav Kopta, Jan Jankovský či Zuzana Stavná, rozhodně nepřijdou. Řešit se bude pivovar, jeho úspěch a růst, stará láska i touha po klidném stáří.

Číst dál…
Kdo se ptá?

Prima uvede českou verzi světově úspěšné show Who is Asking. Soutěží Kdo se ptá? provede Martin Dejdar!

Skupina Prima natočila českou verzi oblíbené televizní soutěžní show Who is Asking?. Tu s úspěchem uvádí země napříč světem a provází jí moderátorská esa daných zemí. Prima soutěž uvede pod názvem Kdo se ptá? a moderovat ji bude Martin Dejdar. První díl uvidí diváci Primy už v pátek 21. června v hlavním vysílacím čase ve 20.15.

Česko se v druhé polovině června začlení mezi plejádu zemí napříč světem, jejichž televizní diváci si oblíbili soutěžní show Who is Asking?. Původně švýcarský formát, kde soutěž běží denně už osm let, s úspěchem převzali Řekové, Izraelci, Maďaři, Estonci, Kypřané, Indové i Thajci.

Princip vědomostní soutěže spočívá v zodpovídání záludných otázek, jež soutěžícím pokládají běžní lidé. Ti své otázky natáčí na mobilní telefon a zasílají je do studia. Dvě dvojice soutěžících si z velkoplošné obrazovky vybírají tváře dotazovaných, aniž by tušili, jaké otázky pro ně mají přichystané. Prochází třemi koly až k vítězství jednoho páru. Zatímco ve světě soutěží dvojice z lidu, v české verzi Kdo se ptá? poměří znalosti známé osobnosti. „Myslím, že je to jedna z prvních show, kde se diváci mohou těšit sami na sebe, protože jsou to oni, kteří tvoří základní kámen této soutěže. Mohou se ptát na cokoliv. Svoji otázku, která musí mít jasně danou a nezpochybnitelnou odpověď, natočí na mobilní telefon a pošlou nám. Pak záleží, koho si soutěžící vylosují, uvidí se v televizi. To je veliké lákadlo pro diváky, a kromě toho všechny soutěžní dvojice tvoří lidé ze showbyznysu, herci, zpěváci, sportovci,“ přibližuje podstatu soutěže její moderátor Martin Dejdar a jistě je rád, že stojí za moderátorským pultem, na své znalosti by prý mnoho nevsadil. „Já jsem nebyl dobrý student, podvědomě jsem směřoval k tomu, že jsem chtěl studovat DAMU. Snažil jsem se mít maturitu, tu jsem udělal, vysoká škola už pro mě byla daleko jednodušší, protože jsem dělal něco, co mě bavilo. Byl jsem průserář, živý dítě. Jak na základní škole, tak na střední. O vysoké radši mluvit nebudu,“ vzpomíná na svá školní léta Dejdar.

Angažoval i vlastní děti

Vlastní rodinu ale do pořadu angažoval. V jednom z dílů se znalostmi blýsknou jeho děti Matěj a Sára Dejdarovi. „Ještě nikdy jsme spolu v žádné show nebyli. Jsem z toho hodně nervózní, asi víc než oni. Ale možná ještě víc nervózní je jejich matka,“ říká pobaveně Martin Dejdar.

V deseti dílech vědomostní show Kdo se ptá? vystoupí také například Daniela Brzobohatá, Aleš Háma, Michal Suchánek s dcerou Berenikou, manželé Tomešovi, manželé Koptovi, Igor Bareš, Kristýna Frejová, Veronika Žilková, Adéla Gondíková, Petr Vacek, Ivana Jirešová a další. Peníze, které známé osobnosti v soutěži vyhrají, jsou určeny na charitativní účely.

První z deseti dílů nové soutěže Kdo se ptá? nabídne Prima už v pátek 21. června ve 20.15!

Číst dál…
Escape

Escape: Love story nemusí být vždy pohádka. Nový reality seriál startuje v červnu na Prima COOL a prima+

Dvojice Dave a Jenny se snaží začít žít svůj dospělý život mimo zdí psychiatrické léčebny. Chtějí se postavit na vlastní nohy, žít spolu, užívat si života. Ne vždy to ale jde – a ne vždy je to lehké. V reality seriálu ESCAPE se řeší problémy čerstvě dospělých. Skvělá hudba, divoké večírky a těžká rána. Prostě vše, co k mládí patří. Jak si s tím poradí hlavní hrdinové? Sledujte nový reality seriál od 17. června na prima+ a od 24. června pak na tematickém kanále Prima COOL. Escape. Let us live.

Nejde o klasický seriál, příběh je dopředu napsaný, ale dialogy jsou již autentické rozhovory herců. Jak vysvětluje výrobní ředitelka skupiny Prima Lucia Kršáková: „Hlavní hrdinové už nejsou děti, o které se starají rodiče, ale nejsou ještě ani úplně dospělí, aby se starali sami o sebe. Sledujeme je v křehkém přerodu, kdy se staví na vlastní nohy a učí se přijímat zodpovědnost za vlastní rozhodnutí. V této chvíli je velmi jednoduché sejít ze správné cesty, a ne vždy je lehké se na ni vrátit.“

Dave a Jenny se seznámí během léčby v nemocnici v pražských Bohnicích. On je tam za napadení otce pod vlivem drog a ona kvůli úzkostem, které vyvolaly události z dětství. Oběma v léčebně vadí omezování svobody, a proto se rozhodnou pro útěk. Schovávají se u kamarádů a potřebují vyřešit, jak žít bez dokladů, peněz, tak trochu mimo systém. Dave má s kamarády kapelu a Jenny se na svobodě vrátí k malování. Sledujeme jejich nálady, chvíle lásky i hádek. Jsme součástí večírků i těžkých dní, které k takovému stylu života patří. Dvojici kamera neopustí ani v okamžiku, kdy se zamotají do prodeje drog.

Představitelka hlavní hrdinky Aneta Kernová vysvětluje: „Myslím si, že jde o skvělý způsob, jak mohou rodiče zjistit, co trápí jejich dospívající děti. Jak s nimi komunikovat a že za hradbou mlčení může být rozbolavělá duše. Jsem přesvědčená, že jakýkoli způsob, jak propojit generace, je správný.“ Herec Josef Bánovec tvrdí, že ho na natáčení mimo jiné bavila také možnost nazkoušet originální hudbu, která v seriálu zazní. „Měli jsme velkou svobodu, vyzkoušeli jsme si novou techniku práce, ale zároveň jsme zjistili, jak ohromný závazek taková svoboda je. Moje postava na počátku seriálu řeší, že jeho život s rodiči je nalajnovaný, a on tak žít nechce. Nechce plnit cizí sny, a nakonec být úplně prázdný. To se raději vrhne do dobrodružství s nejistým koncem. Zkrátka se snažíme ukázat, že život není černobílý. A neměli by ho tak vnímat dospívající ani jejich rodiče.“

Sledujte reality seriál už od 17. 6. na prima+, s týdenním odstupem pak na Prima COOL.

 

Délka dílů: 40 minut

Počet dílů: 25

V hlavních rolích: Aneta Kernová, Josef Bánovec, Václav Hoskovec, Jakub Kalián, Lucie Linhartová, Nikol Fryšová, Josef Hervert

Produkce: Karlsbridge

Režie: Kateřina Formanová

Scénář: Kateřina Formanová, Eva Střihavková, Tereza Střihavková

Námět: Daniel Miňovský, Kateřina Formanová

Číst dál…
Simpsonovi

Prima překvapení pro slovenské diváky: COOL SK odstartuje i se seriálem Simpsonovi

Zábava na slovenské televizní obrazovky projde přes hranice už v pondělí 27. května. V odpoledních hodinách zahájí své vysílání nový kanál Prima COOL SK. Oproti původně avizovanému programu bude na obrazovkách o něco více žluté barvy…

„Od začátku příprav projektu stanice Prima COOL SK je naší snahou přiblížit jeho program kanálu Prima COOL v České republice tak, jak nám to dostupnost licenčních práv umožní. Jsme nadšeni, že už od prvních dnů vysílání bude jeho součástí i seriál Simpsonovi. Ten roky patří mezi divácky nejoblíbenější programy na Prima COOL. Navíc jsme patřičně hrdí i na originální a nezaměnitelný dabing aktuálně s Jiřím Lábusem, Martinem Dejdarem, Vlastimilem Zavřelem či Ivanou Korolovou, který vzniká přímo v našich studiích,“ uvedla Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Prima.

Simpsonovi žijí ve městě Springfield. Otec Homer pracuje jako bezpečnostní inspektor v místní jaderné elektrárně, Marge je modrovlasá matka, která se snaží udržet v rodině klid. Syn Bart je nezbedný desetiletý chlapec, osmiletá Líza pro změnu inteligentní členka rodiny, která hraje na saxofon a je vegetariánka. A malá Maggie vyjadřuje své emoce cucáním dudlíku. Diváci také dobře znají a mají rádi bohatý a někdy svérázný svět ostatních obyvatel Springfieldu.

Simpsonovi, seriál od tvůrce Matta Groeninga a vyvinutý Jamesem L. Brooksem a Samem Simonem, je nejdéle vysílaným pořadem s předem napsaným scénářem v hlavním vysílacím čase v historii televize. Simpsonovi se stali kulturním fenoménem v roce 1990 a zůstali jednou z nejprůlomovějších a nejinovativnějších zábavních franšíz, známých po celém světě. Aktuálně se natáčí rekordní 36. sezóna. Simpsonovi již získali 37 cen Emmy, 35 cen Annie, 9 cen Environmental Media Awards, 7 cen People’s Choice Awards a 14 cen Writers Guild of America. Simpsonovi byli prvním animovaným seriálem, který v roce 2019 Institucionální cenu Peabody. V roce 2012 byli nominováni na Oscara za krátký film The Longest Daycare. V roce 2000 byli oceněni hvězdou na Hollywoodském chodníku slávy. Časopis Time je označil za „Nejlepší pořad 20. století“, Entertainment Weekly je v roce 2013 nazval „Největší americkou situační komedií“ a v roce 2016 je server vulture.com prohlásil za „Nejlepší televizní pořad všech dob“.

Zařazení seriálu Simpsonovi už od startu vysílání kanálu Prima COOL SK si vyžádá změnu původně avizovaného programu. V tom se nakonec z licenčních důvodů na straně distributora neobjeví seriál Hvězdná brána. Již v nejbližší době však budou představeny další programové novinky.

Prima COOL SK nabídne od svého startu například i světově známý motoristický magazín Top Gear, zábavné pořady jako Prima Partička, Mikýřova hysteorie českých dějin, show K.O.MICI, Nečum na mě show nebo komediální seriál Bodyguardi. Chybět nebudou ani premiérová vydání motoristického programu Autosalon, Fotra na tripu, herního magazínu Re-Play, ale i pohled na reálné české policisty při jejich každodenní práci v programu Policie v akci.

Po kanálu Prima PLUS, který v pondělí změní svůj název na Prima SK, a kanálu zpravodajské multiplatformy CNN Prima NEWS bude Prima COOL SK dalším kanálem skupiny Prima, který bude oficiálně působit na slovenském televizním trhu. Už na podzim tohoto roku rozšíří programovou nabídku pro slovenské televizní diváky i kanál Prima LOVE SK.

Číst dál…
Český goodwill

Český Goodwill 2024: ‘12. ročník firmových oscarů‘

Ocenění pro firmy, kterých si lidé váží, Český Goodwill, přijímá do půlnoci 30. června 2024 nominace podnikatelů a firem na firmové oscary. Do 12. ročníku tohoto prestižního ocenění může bezplatně nominovat kdokoli, kdo má ve svém okolí podnikatele nebo firmu, kterých si váží.

Stačí poctivě vyplnit online nominační formulář (nominaci je možné vyplňovat vícekrokově a zpětně editovat), o vše ostatní se postará organizátor projektu, česká poradenská skupina HPCG, který v průběhu léta osloví nominované. Od 1. do 30. září budou na webu zveřejněny medailonky finalistů a rovněž zde bude probíhat hlasování veřejnosti. V průběhu září současně zasedne odborná porota.

Vrcholem 12. ročníku bude tradiční galavečer pro všechny finalisty, partnery a zvané hosty, kde budou vyhlášeny výsledky a předány firmové oscary 2024. Galavečer Český Goodwill 2024 se bude konat 24. října v Praze.

Nominační kategorie

Vypsáno je 5 kategorií volených odbornou porotou a 1 volená veřejností.

Tradice Český Goodwill 2024

Nominováni mohou být podnikatelé a společnosti, které aktivně přispívají k udržování či oživování tradice českých nebo regionálních výrobků a služeb vč. místních kulturních a společenských zvyklostí a tradic.

Inovace Český Goodwill 2024

Tradiční neznamená zkostnatělý a inovace jsou zásadním předpokladem pro udržitelnou konkurenceschopnost ČR a českých produktů na otevřeném trhu. Kategorie inovace je oslavou podnikatelů a společností, kterým se daří skloubit inovativní snahy se záměrem rozvíjet tradiční hodnoty, nebo jsou autory zcela nových a jedinečných produktů a služeb, které souvisí s předmětem jejich podnikání.

Partner Český Goodwill 2024

Cílem kategorie je vyzdvihnout podnikatele a společnosti, které se chovají odpovědně a transparentně ke svým stakeholderům, zejména pak zaměstnancům, zákazníkům a obchodním partnerům, stejně jako investorům či akcionářům a jsou jim spolehlivým a váženým partnerem.

Made in Czechoslovakia Český Goodwill 2024

Cílem této kategorie je ocenit firmy, které pokračují v tradičním odkazu, aby šířily dobré jméno, pověst našeho průmyslu i služeb v zahraničí, a díky nimž původní světoznámá značka Made in Czechoslovakia dál žije. Nominovány mohou být jak české, tak slovenské, případně československé firmy.

Marketér Český Goodwill 2024

Nejmladší kategorie, která se snaží vyzdvihnout osobnost nebo firmu a instituci, která svými marketingovými aktivitami výrazně pomohla rozvoji vlastní firmy, nebo svým přesahem výrazně ovlivnila vývoj marketingu a komunikačních aktivit v obecné rovině. Nominováni mohou být jak zástupci organizací, které zastávají vedoucí marketingovou pozici nebo na marketing organizace mají přímý vliv.

Osobnost Český Goodwill 2024

Kategorie volená veřejností dá vyniknout jednotlivcům, kteří se nejvýraznějším způsobem zasadili o celkové šíření „dobré vůle“ ve svém okolí, jsou skutečnými lídry ve svém oboru a silným pozitivním vzorem pro ostatní. Do této kategorie jsou automaticky zařazeni všichni finalisté ročníku.

Český Goodwill v číslech

12 let

1.285 přijatých nominací

657 finalistů

108.644 přijatých hlasů veřejnosti

165 oceněných

500.000+ návštěv webu

Děkujeme, že nám pomáháte kultivovat české podnikatelské prostředí a oceňovat firmy, kterých si lidé váží!

Číst dál…