Červnový BIZ BRUNCH od Media Clubu představil novinky z onlinu

Další letošní BIZ BRUNCH byl zaměřen na online segment od nových obchodních balíčků, výhod HbbTV, přes datové cílení reklamních kampaní, až po sociální sítě a kreativní řešení na míru. Nejnovější trendy a možnosti spolupráce představil obchodní ředitel online divize Media Clubu a jednatel Impression Media Petr Hatlapatka, vedoucí agenturního online prodeje MC Petr Sochorek, vedoucí programatického prodeje MC Michal Jůn, zástupce strategist-social media obchod SOLOOTIONS Radek Szirti a vedoucí online kreativního prodeje skupiny Prima Jiří Kubeš. Zájem obchodních partnerů byl velký a opět téměř zaplnili velké Studio 1 na Primě.

Petr Hatlapatka, obchodní ředitel online divize Media Clubu a jednatel Impression Media, představil výhody spojení Media Clubu s Impression Media, které nyní měsíčně přináší sedm milionů reálných uživatelů a řadí Media Club mezi TOP 3 hráče na online trhu. V nabídce jsou nově i větší, vylepšené obchodní balíčky, které nabízejí tematické zaměření na zpravodajství, bydlení, hobby, auta, vaření, zábavu, muže, ženy, až po malé a střední podnikatele a samozřejmě mezi nimi nechybí ani komplexní pack ADD UP se zásahem 1,4 milionu reálných uživatelů za den. Inovace ale přicházejí i v oblasti reklamních technologií. V červnu na trh přibyla možnost automatického zapínání a vypínání kampaní dle počasí. Od loňska Media Club jako jediný v České republice používá tzv. lazy loading bannery, které se načítají až ve chvíli, kdy k nim člověk skutečně doscrolluje. To umožňuje klientům zvyšovat click rate, vizibilitu i efektivitu kampaní. Portfolio nabídky videoreklamy bylo nedávno rozšířeno o CANAL+, který Media Club nově zastupuje. Díky tomu získal přístup zejména ke kvalitnímu sportovnímu obsahu.

Ve druhém bloku se Petr Hatlapatka zaměřil na vztah mezi pozorností, sledovaností, zaujetím, engagement rate a frekvencí. Na číslech z kampaní About You, ZOOTu a Zalanda názorně ilustroval, jak kampaň v televizi ovlivňuje následný search a jak je při plánování důležité správně zvolit nejen zásah, ale i frekvenci.

Petr Sochorek, vedoucí agenturního online prodeje Media Clubu, hovořil o HbbTV a jejích hlavních benefitech, kterými je propojení formátu televize a internetu, lepší možnost afinitního cílení reklamy dle cílových skupin a interakce s diváky. Díky datům získávaným od Českých radiokomunikací je též možné dosáhnout tzv. max reache, který zajistí, že lidem, kteří neviděli klasický spot v reklamním breaku, se zobrazí v rámci HbbTV. Petr Sochorek klienty rovněž seznámil s jednoduchým nástrojem Kinet Creator, který jim umožňuje vytvořit si do předpřipravených šablon vlastní reklamní podstránku.

Michal Jůn, vedoucí programatického prodeje Media Clubu, svoji prezentaci věnoval datovému cílení reklamních kampaní a výhodám, které Media Clubu přináší členství v CEPEXu. Díky přístupu k rozsáhlému množství dat nově nabízí cílení reklamních kampaní nejen v rámci afinit, ale nově i na konkrétní datové segmenty, kterých má více než sto. V případě jiných požadavků dokáže namodelovat publika dle potřeb klienta. Datové cílení lze zatím využít pro přímé kampaně. Současně integruje vlastní datovou platformu (DMP), která umožní plně využívat 1st party data s rozšířením datového cílení i skrze programmatic.

Radek Szirti, strategist-social media obchod SOLOOTIONS, představil sociální média jako součást integrovaných kampaní. Ukázal nejen celou šíři spravovaných profilů na sociálních sítích, které jsou věnovány jednotlivým kanálům, pořadům a projektům, ale i osobnosti televize Prima a další osvědčené influencery, se kterými lze navázat výhodnou a efektivní spolupráci. V nabídce SOLOOTIONS je tak tvorba videí, pokrývání eventů, zajištění influencerů, e-commerce výkonnostních prvků, ale i realizace soutěží, anket či výzkumů. To dokázal na případových studiích ke kampaním pro Nescafe, Hot Peppers a Remington.

Jiří Kubeš, vedoucí online kreativního prodeje skupiny Prima, seznámil hosty se speciálními formami spolupráce, které má Media Club k dispozici tam, kde reklamní formáty nestačí. Zdůraznil, že je schopen poskytnout klientům komplexní řešení od návrhu, plánování, kreativy, až po realizaci kampaně. To vše navíc se zásahem 7,3 milionu reálných uživatelů napříč portfoliem, které zahrnuje weby, HbbTV, sociální sítě, mobilní aplikace a další externí platformy. Konkrétní možnosti odprezentoval na case study ke spolupracím s inSPORTline, Elektrowin, Komerční bankou a Mercedes-Benz ČR.