Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách se po roce vrací do Brna. Hráči zabojují o 350 000 korun

Již podeváté vypukne 8. až 10. listopadu na BVV – Brněnském výstavišti během festivalu sportu tance a zábavy Life! největší esportová událost v Česku. O stovky tisíc korun se na turnaji Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách zabojuje sto sedmdesát hráčů. V hlavní části turnaje se hráči utkají ve hrách Counter-Strike: Global Offensive a PUBG. Součástí budou i Gillette Mistrovství České republiky v League of Legends a Mistrovství České republiky v Teamfight Tactics pod záštitou partnerů AMD a XPG. Své finále bude mít také Dell Gaming Mistrovství ČR ve hře Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Stejně jako v loňském roce proběhnou tyto soutěže paralelně s turnajem Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách. Přímé přenosy z turnajů mohou diváci sledovat na platformě HbbTV televize Prima a Twitch kanálech PLAYzone a Prima COOL.

Esport je celosvětovým fenoménem, který má v současnosti více než 450 milionů fanoušků. Zvyšující se zájem o tuto novou formu sportu se ukazuje i v České republice. Loňského ročníku, který probíhal paralelně s Mistrovstvím ČR v mobilních hrách se totiž zúčastnilo více než 50 tisíc lidí a více než 100 hráčů. Téměř 130 000 diváků sledovalo turnaj z domova.

„Velmi mě těší, že esport se začíná těšit popularitě, nejen v rámci mistrovství, ale také u televizních obrazovek a online. Každoročně nám roste sledovanost zhruba o třetinu diváků. Věřím, že díky propojení se skupinou Prima se nám fenomén esportu podaří přiblížit širšímu publiku, a že jednou bude soupeřit ve sledovanosti s tradičními sporty,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, která turnaj organizuje.

Osvědčené hry i nové tituly

V letošním roce probíhala kvalifikace celkem v pěti hrách a zúčastnilo se jí přes 4000 hráčů. Do brněnského finále jich postupuje 170. Již tradičně se utkají hráči ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive, kde proti sobě hrají dva týmy po pěti lidech. Jako druhou hru pro hlavní část turnaje zvolili pořadatelé PlayerUnknown’s Battlegrounds (známý spíše pod zkratkou PUBG), který se od svého uvedení v roce 2017 těší ve světě esportu velké oblibě. Cílem hráče je v tomto případě stát se posledním přeživším na předem vybrané mapě.

Své nové mistry pozná i hra League of Legends, kde se hráči dvou týmů ujímají role unikátní postavy, se kterou bojují v aréně. Vítězem se pak stává ten, kdo dokáže dříve zničit hlavní budovu svého oponenta. Dalším potvrzeným titulem je Teamfight Tactics. Zde proti sobě soupeří dva hráči na herní desce, kde rozmisťují figurky dle svého nejlepšího uvážení a hledají mezi nimi logické souvislosti s cílem vytvořit nejsilnější armádu. Jako poslední budou moci změřit své síly hráči Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege – hry kombinující klasickou střílečku s výraznými taktickými prvky.

Kde sledovat?

Pro zájemce, kteří se nebudou moc dostavit přímo na brněnské výstaviště bude připraveno několik možností. Živý přenos bude připraven na HbbTV a Twitch účtu televize Prima a agentura PLAYzone bude streamovat ze svého Twitch kanálu. Časy se mohou vzhledem k prodloužení zápasů měnit.

Datum Čas Stanice Typ
8. 11. 2019 9:00 – 23:00 HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
8. 11. 2019 9:00 – 23:00 Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
8. 11. 2019 9:30 – 22:45 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her
9. 11. 2019 9:00 – 23:30 HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
9. 11. 2019 10:00 – 23:30 Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
9. 11. 2019 9:00 – 19:15 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her
10. 11. 2019 9:00 – 18:30 HbbTV Prima COOL Přímý přenos obou typů her
10. 11. 2019 10:00 – 18:30 Twitch PLAYzone Přímý přenos PC her
10. 11. 2019 9:00 – 16:00 Twitch Prima COOL Přímý přenos mobilních her

Partneři turnaje

Turnaj podporuje celá řada významných partnerů, díky kterým se může akce uskutečnit. Strategickým partnerem se pro tento rok stal operátor Vodafone, generálními partnery pak výrobce počítačů HAL3000, sázková kancelář Fortuna, automobilka Hyundai, e-shop Alza.cz a energetické nápoje Semtex. Hlavními partnery soutěže jsou výrobce hardware AORUS, výrobci periferií E-BLUE a MARVO, výrobce disků WD_BLACK, výrobce monitorů AOC a výrobce notebooků Predator.

Zdroj: FTV Prima, spol. s.r.o.