Rádiové stanice Media Clubu ovládly první příčky poslechovosti

Rádiové stanice Media Clubu ovládly první příčky poslechovosti

Čtyři z pěti prvních míst poslechovosti obsadily rozhlasové stanice zastupované Media Clubem. Ukázaly to nejnovější výsledky Radioprojektu za první a druhý kvartál letošního roku. Impuls se vrátil na první místo, stříbrná je Evropa 2, čtvrté místo obsadilo rádio KISS, páté patří Frekvenci 1. Obchodní zastupitelství Media Club si připsalo celkový share 43,4 % a polepšilo si o 1,4 p. b. Potvrzuje tak svoji pozici nejsilnějšího hráče na trhu s rádiovou reklamou a nabízí týdenní zásah 4,84 mil. posluchačů. Ve srovnání s předchozím obdobím zaznamenal nárůst posluchačů o téměř 70 000.

Na první příčku mezi komerčními stanicemi se vrátil Impuls s 680 000 posluchačů, který předstihl Evropu 2 s 651 000 posluchačů. Rádiu KISS s 523 000 náleží čtvrtá pozice a pátá Frekvenci 1. Ukázaly to čerstvé výsledky měření Radioprojekt, které shrnují data za první dva kvartály roku 2024.

Ve skupině nadregionálních stanic bylo nejposlouchanější rádio Kiss, které svou denní poslechovost opět zvýšilo na aktuálních 523 000 posluchačů denně, rádio Beat obsadilo s 276 000 posluchačů třetí příčku.

Většina rádií v jeho portfoliu ve druhém kvartále oproti tomu prvnímu narostla. V týdenním poslechu zvýšila rádia Kiss a Frekvence 1 počet posluchačů o 27 000, Impuls o 12 000, Evropa 2 o 9000, Signál o 6000 a SPIN o 5000.

„Pomyslným vítězem nových výsledků poslechu rádií je opět rádio Kiss. Denně ho poslouchá 523 000 lidí a týdně 1,079 mil. Rádiu Kiss se daří dále růst nad milionovou hranicí a postupnými kroky zvyšovat náskok před konkurencí v kategorii nadregionálních rádiových značek. Evropa 2 a Impuls jsou nejposlouchanější soukromé rádiové značky na trhu – Evropa 2 v týdenním poslechu, Impuls v denním,“ říká Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií a divize online Media Clubu.

Číst dál…

V červenci dosáhla Skupina Prima na share 25,64 % v CS 15+. Úspěch zaznamenala i Prima LOVE a Prima KRIMI

Skupina Prima v červenci získala share 25,64 % v CS 15+. Media Club i tento měsíc ovládl prime time u CS 15+, v celodenním vysílání zvítězil jak u diváků ve věku 15+, tak i 18–69. Z malých tematických kanálů nejvíce narostla Prima LOVE. Prima KRIMI zaznamenala svůj nejsilnější letošní měsíc.

Media Club zvítězil nad komerční konkurencí v celodenním vysílání v obou sledovaných cílových skupinách 15+ a 18–69 a v cílové skupině 15+ si připsal prvenství také v prime time. V červenci 2024 dosáhl celodenní share hodnoty 34,04 % v CS 15+ a 32,73 % v CS 18–69. Prime time share vyšplhal na 31,68 % v CS 15+ a 30,83 % v CS 18–69.

Skupina Prima si stále drží svoji pozici komerční jedničky v letošním roce v cílové skupině 15+, její share za uplynulých sedm měsíců letošního roku je 27,11 %. Celodenní share za červenec 2024 pak činil 25,64 % u diváků 15+ a 24,62 % v cílové skupině 18–69. Prime time share v červnu dosáhl 24,61 % v CS 15+ a 23,86 % v CS 18–69.

Nejvyšší sledovanosti se v červenci na stanici Prima těšila úspěšná kriminální série Polda s Davidem Matáskem v hlavní roli, HLAVNÍ ZPRÁVY a populární seriál Malý pitaval z velkého města. Léto přeje lásce, a proto z malých tematických kanálů meziročně nejvíce rostla Prima LOVE. Dařilo se ale i na opačné straně žánrového spektra. Pro Prima KRIMI byl červenec v prime time nejlepším letošním měsícem s průměrným sharem 3,52 %. Nejsledovanějším pořadem na Prima LOVE byla Emilie Richards: Nový Zéland, nový začátek. 16. července přilákala k obrazovkám 105 000 diváků při sharu 3,84 %. Na Prima MAX zvítězil v červenci film Kráska a zvíře, 28. července si ho pustilo 120 000 diváků při sharu 3,99 %. Na Prima COOL největší pozornost přitáhla bondovka Zlaté oko, kterou 7. července sledovalo 106 000 diváků při sharu 3,77 %. Na Prima KRIMI se opět dařilo detektivce Zločiny z vřesovišť: Stoupající hladina, tu si 21. července vybralo 147 000 diváků při sharu 5,19 %. Na Prima ZOOM dosáhl nejvyšší sledovanosti pořad Extrémní hadi, který si 3. července naladilo 57 000 diváků při sharu 2,07 %. Na CNN Prima NEWS patřila mezi nejsledovanější pořady Partie PLUS ze14. července se 133 000 diváků a sharem 10,40 % a Speciál: Karel Gott 85, který si 14. července nenechalo ujít 129 000 diváků při sharu 4,03 %.

Zdroj: ATO-Nielsen, CS 15+, pokud není uvedeno jinak, za červenec 2024.

Číst dál…

Nový krimi seriál Hrdina

Televize Prima natočila nový krimi seriál s názvem Hrdina. V hlavních rolích se představí Jan Nedbal jako detektiv Adam Hrdina, Kristýna Boková coby státní zástupkyně Lucie a trojku uzavírá Ondřej Malý jako major Říha.

První osmidílná série nového seriálu od tvůrců oblíbeného Poldy s názvem Hrdina se na obrazovkách televize Prima objeví ještě letos.

Adam Hrdina je neřízená střela. Domýšlivý policajt, se kterým je těžké pracovat, ale který má v sobě dost velkou dávku lidskosti, abyste ho měli rádi. Jako Hrdina se divákům představí Jan Nedbal. „Adam je mladý detektiv velmi svérázného typu, až takového belmondovského, pokud se někdo neurazí. Seriál je protknutý velmi zajímavými zápletkami a poněkud sarkastickým humorem. Diváci se mají na co těšit,“ láká k obrazovkám Jan Nedbal, který se při čtení scénáře velmi bavil. „Neděje se pokaždé, že scénář zhltnu najednou, a tady tomu tak bylo. Mojí drahou kolegyní, se kterou jsem nejčastěji na place a nemůžu být šťastnější, že to je právě ona, je Kristýna Boková. Je skvělá, nejlepší a zbožňuji ji. Doufám, že to bude vidět i na obrazovce, že se to tam všechno prolne.“

Hrdina není právě týpek, kterého mají všichni rádi. I státní zástupkyně Lucie Bartošová ho zpočátku nemůže vystát, přesto pro něj ale postupně najde porozumění. „Hraju státní zástupkyni a budu celkem empatická a milá, což je docela neobvyklé. To bude vyvolávat v Adamovi nějaké emoce,“ usmívá se Kristýna Boková, která je za svého kolegu Jana Nedbala ráda. „Hrdina není klasická kriminálka, je plná nadsázky a humoru. Role, kdy něco vyšetřuji, je má první,“ svěřuje se herečka, jejíž Lucie si s detektivem hodně užije. Hrdinovi nedělá problém dostat se do kárného řízení a má poměrně neformální pracovní vystupování. Pokud bude muset, dopustí se i vloupání. Snaží se pomáhat lidem v nouzi a vystavuje se pro ně nebezpečí. Kvůli jeho neformálním postupům dochází k opakovaným konfliktům s nadřízeným, vrchním majorem Vladislavem Říhou (Ondřej Malý). Celým seriálem prochází i nevyřešená minulost Adama Hrdiny a tu bude chtít detektiv rozlousknout za každou cenu.

Číst dál…

TV Prima přináší novou detektivní sérii. Sledujte příběhy s tématy, která se celospolečensky týkají všech. Nebude nouze o napětí, emoce. Tak se dívejte. Už 26. srpna na Primě

Kriminálka Kraj přináší kvalitně vybudované zápletky, zajímavé charaktery vyšetřovatelů, pachatelů i obětí a jedno neobvyklé spojení. Kraj, ve kterém všichni žijí a který sám žije svým tempem, má svou vůni a chuť. Jedno ovlivňuje druhé, a tak jsou všichni součástí stejného světa, jen na opačných koncích. Chytrá slovenská detektivka už 26. 8. ve 21.30 na Primě.

Základem jsou zločiny, které vyšetřuje fiktivní krajská kriminálka, ale stejně tak i jedinečný kraj, ve kterém se všechny případy stanou – Záhoří. Kraj charakteristický malebnými západy slunce, sladkou vůní vinic, písčitou půdou a borovicovými lesy. Zároveň kraj tajemný, uzavřený, plný zamlčených bolestí a někdy až otřesných činů egoistických či snadno manipulovatelných charakterů z různých sociálních vrstev. Kraj, ve kterém se na křivdu nezapomíná, ale vystaví se za ni účet i s úroky.

Celý seriál je zaměřen na naplnění spravedlnosti a jednotlivé případy otevírají tíživá témata, která roky rezonují ve společnosti, ale změna k lepšímu či řešení problémů přichází jen velmi pomalu. Jako každý kraj, i tento bojuje se silnými předsudky vůči menšinám, slabou ochranou dětí před zneužíváním, chybějící rovností mezi pohlavími a dalšími citlivými otázkami. Jednotlivé části se nesnaží moralizovat, jen odhalením motivu a identity pachatele poukázat na fakt, že se nás tato témata stále lokálně i celospolečensky týkají.

Počet částí: 13
Minutáž: 40
Žánr: kriminálka
Autoři: Valéria Schulczová, Roman Olekšák
Dramaturgie: Bronislava Balašková
Hlavní kamera: Nick Kollár
Režie: Lukáš Hanulák, Matúš Krajňák
Hrají: Jana Kolesárová, Marián Mitaš, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Adrian Jastraban, Miro Noga, Peter Nádasdi a další

Číst dál…

Prima přináší nabitý podzim. Na obrazovky vtrhnou Zrádci, Duch II nebo Dvojka na zabití

Skupina Prima na podzim představí nejúspěšnější reality hru Zrádci s moderátorem Vojtou Kotkem, novou seznamovací reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, ve které se na obrazovky Primy vrátí moderátorka Tereza Pergnerová. Úterní a čtvrteční večery budou tradičně patřit ZOO, kde diváky čeká velké finále osudů oblíbených hrdinů. Středeční a sobotní večery budou zasvěceny žánru krimi a detektivka. Na obrazovky vtrhnou seriály Dvojka na zabití a Duch. Páteční večery budou patřit zábavě – již po dvanácté se vrací oblíbená talentová show Česko Slovensko má talent.

„Do další sezóny vstupujeme se sharem 27,32 % jako komerční jednička na trhu u diváků starších patnácti let. Ani na podzim nepolevujeme a přicházíme s epickou reality hrou Zrádci, která doslova dobyla Velkou Británii a je postupně uváděna na většině evropských trhů. Princip hry je jednoduchý – účastníci hry jsou zcela izolovaní na starém hradě a přes den plní úkoly. Každou noc skupina zrádců jednoho z účastníků ,zabijeʻ, a tím ho vyloučí ze hry. Zbylí účastníci mají možnost hlasováním domnělého zrádce odhalit a vyloučit ho ze hry. Výsledkem je, že hra účastníky zcela pohltí a napětí se dá krájet,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

„Naše programové schéma bude na podzim skutečně rozmanité. Pro televizní diváky přinášíme velké finále ZOO či pokračování detektivních seriálů Duch a Dvojka na zabití. Mladší cílovce, která obvykle sleduje naše pořady online, nabídneme na streamovací platformě prima+ seznamovací reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, která je od tvůrců celosvětově uznávaného seznamovacího formátu Svatba na první pohled. Ale zde, místo luxusní dovolené, páry čeká dobrodružství na celý život,“ uvádí Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Prima.

Nová extrémní seznamovací reality show Honeymoon – líbanky k nepřežití přinese nejen vztahová dramata, ale místy se změní i v boj o přežití. Diváci budou moci sledovat několik nových párů, které budou čelit nejen nástrahám nehostinného prostředí opuštěné pláže, ale také faktu, že tam jsou s člověkem, kterého vůbec neznají. Páry spojené jen prvotní sympatií a odborníky uvíznou na opuštěném ostrově. Izolovaní a postaveni proti silám přírody zde budou hledat lásku. Slastmi i strastmi života na opuštěném ostrově diváky provede moderátorka Tereza Pergnerová.

Podzimní sezona v ZOO přinese šest svateb a miminko na cestě. V nových dílech seriálu ZOO se diváci mohou těšit na několik životních zvratů, dotek smrti, radostné očekávání i velkolepé svatby. Život hrdinů nebude ani jeden den klidný, ale pokud nevzdají boj s osudem, vždy je šance na šťastný konec.

Fanoušky Jakuba Prachaře a Sary Sandevy jistě potěší uvedení druhé série Dvojky na zabití. Detektiv Martin Rykl a vyšetřovatelka Karolína Světlá budou opět vyšetřovat kriminální případy a půjdou si s láskou a vtipem po krku. Na obrazovky se s druhou sérií vrací i detektivka Duch. Také v nových osmi epizodách zůstává ústřední dvojice beze změn. Policista Emil Svoboda v podání Štěpána Benoniho bude mít zase po svém boku Predraga Bjelace coby mrtvého ducha Darka. Tihle dva se vrhnou bránit svět proti zločincům a bezpráví.

Páteční večery budou i letos patřit nejúspěšnější světové show Česko Slovensko má talent. Aktuální dvanáctý ročník nabídne pět porotců v každém dílu – ke stálicím, jako jsou Jakub Prachař, Marta Jandová, Diana Mórová a Jaro Slávik, se přidají Leoš Mareš, Eva Burešová a Mária Čírová. Složení poroty tak bude v každém dílu jiné. Moderátory zůstávají David Gránský a Jasmina Alagič Vrbovská. Po čtrnácti castingových dílech diváky čeká živé finále, kde už budou rozhodovat jen diváci. Svůj talent předvedou tradičně účastníci ze všech koutů světa.

Podzimní program se pochopitelně neobejde bez oblíbených zábavných pořadů, jako jsou soutěže Máme rádi Česko, Inkognito a Prostřeno! nebo talkshow 7 pádů Honzy Dědka a Show Jana Krause. Stejně tak se neobejde ani bez českých filmů vysílaných v rámci programového slotu Prima kino, ten během podzimní sezóny nabídne hned několik premiér, mezi nimi první zářijovou neděli loňský trhák ONEMANSHOW: The Movie.

prima+

Videoslužba prima+ odmění své uživatele exkluzivními týdenními předpremiérami novinek Honeymoon – líbánky k nepřežití a Zrádci, ale i talentové soutěže Česko Slovensko má talent. Dříve než televizní diváci budou moci zhlédnout i premiérové díly seriálů Dvojka na zabití II a Duch II. Nejnovější epizody ZOO tam najdou již nyní. Nechybí samozřejmě ani nespočet dalších filmů od osvědčené klasiky až po žhavé novinky.

Prima COOL

Podzim nadělí fanouškům Prima COOL v premiéře hned dvě silné hrdinky. Akční komediální thriller vietnamského režiséra Le-Van Kieta Šíleně drsná princezna je seznámí s umíněnou šlechtičnou, která svatbu s krutým sociopatem raději vymění za boj o vlastní život a království. Nebojácná a vynalézavá mladá dívka hraje hlavní roli i v nejnovějším pokračování série Predátor: Kořist. Příslušnice kmene Komančů touží dokázat ostatním, že je stejně schopnou bojovnicí jako mladí muži, ale nakonec bude muset svůj tábor bránit proti nemilosrdnému mimozemskému lovci. Na programu budou samozřejmě i COOLtovní movies a neopomenutelné klasiky jako Zachraňte vojína Ryana či Kurýr nebo všechny díly filmových sérií Hobit, Rambo a Transformers. Z prověřené seriálové klasiky dorazí na obrazovky Buffy, přemožitelka upírů, Angel, Hvězdná brána nebo Simpsonovi. S premiérovými díly se z vlastní tvorby kanálu přihlásí i Partička, Partička XXL nebo Autosalon.

Prima MAX

Tu nejlepší filmovou zábavu najdou diváci na Prima MAX. Na podzim je čeká hned celá řádka premiér. Například charakteristickým rukopisem režiséra Wese Andersona psaná Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, Gérard Depardieu řešící v roli detektiva vraždu v historickém snímku Maigret a záhada mrtvé dívky, Ralph Fiennes bude podávat své Mistrovské menu. Colinu Farrellovi zamotají hlavu Víly z Inisherinu, ale chystá se také Vražda v Londýně a na dlouhé cesty vezme diváky Země nomádů.

Prima KRIMI

O detektivní záhady nebude nouze ani v sychravých podzimních dnech. Do akce opět nastupují oblíbení Sběratelé kostí, Castle na zabití, vyšetřovatelé z Námořní vyšetřovací služby a dojde i na Vraždy v Brokenwoodu. Kriminalistické řady v premiérových dílech čtvrté série posílí i McDonaldová a Dodds a Benedict Cumberbatch se v kompletně všech dílech slavného seriálu předvede coby nejznámější detektiv všech dob, Sherlock.

Prima LOVE

Nová dávka lásky a emocí je připravena v řadě premiérových filmů a hned ve třech nových tureckých romantických seriálech. Závod o osudovou celoživotní lásku odstartuje Zvrat osudu (Baht Oyunu), ale divačky čeká i pořádně Sladká pomsta (Tatlı İntikam) nebo dění v Pokoji č. 309 (No: 309), které bude mít pro zúčastněné zcela nečekané následky.

Prima ZOOM

Nejoblíbenější dokumentární kanál a druhý nejlépe hodnocený televizní kanál vůbec (podle Atmedia 2023) představí na podzim opět spoustu dokumentárních novinek – filmů i seriálů prostřednictvím téměř třiceti premiér týdně. Diváky čekají Nejkrásnější železnice světa III, Neznámá Guyana, Norské domy snů VIII, Starověká Čína z výšky, Viktoriiny vodopády: Africká rajská zahrada nebo Zmrzlá planeta II.

Prima SHOW

Ty nejlepší české i zahraniční reality show přinese také letos na podzim Prima SHOW. Poprvé se na obrazovky chystá IX. a X. série oblíbené reality show Svatba na první pohled Austrálie, kde budou moci diváci nakouknout do zákulisí nejdůležitějšího dne v životě nových párů.

CNN Prima NEWS

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS se intenzivně připravuje na volební podzim. Již 20. září se v Česku odehrají krajské a senátní volby a CNN Prima NEWS nabídne tradičně zpravodajský servis na té nejvyšší úrovni, včetně volebního studia během sčítání hlasů. Už teď můžeme divákům slíbit, že se na našich obrazovkách dozví jako první, jak volby v jejich kraji dopadnou. V listopadu pak CNN Prima NEWS nabídne nejkomplexnější pokrytí amerických prezidentských voleb ve spolupráci s americkou CNN. Na podzim taky odstartuje další sezóna oblíbených videopodcastů a nových pořadů, jako jsou HLASY ZLOČINU novinářů Václava Janaty a Jakuba Kvasničky, Spáleniště… Příběhy hasičů moderátora Krimi zpráv Matěje Rychlého, Do pohody s koučem sportovních hvězd i vrcholných manažerů Marianem Jelínkem, který moderuje Lucie Čermáková, Co na to vaše zdraví s lékařkou a moderátorkou Monikou Arenbergerovou a Prima Archiv reportéra a moderátora Jana Hoška.

Starty:

Honeymoon – Líbánky k nepřežití, od 19. srpna na prima+, od 26. srpna na Primě
Dvojka na zabití II od 21. srpna na prima+, od 28. srpna na Primě
Duch II od 24. srpna na prima+, od 31. srpna na Primě
ZOO od 27. srpna na Primě
ČSMT od 30. srpna na Primě

Číst dál…